Ceai turcesc – Çay


Deşi cafeaua turcească este cea mai renumită, ceaiul este băutura tradiţională în Turcia. Aroma ademenitoare a ceaiului preparat într-un mod mai special învăluie toate străzile din Turcia, fie că e vorba de locuri frecventate de turişti sau de alte locuri mai puţin cunoscute.

In mod tradiţional, ceaiul turcesc este preparat într-un fel de samovar, cu o cană de ceai concentrat ţinut într-un vas în care fierbe apa. Apoi se toarnă o cantitate mică din ceaiul concentrat într-un pahar de forma unei cupe de lalea şi se adaugă treptat apa fierbinte, după preferinţă. Pentru îndulcire, turcii folosesc doar  zahăr.  Ceaiul turcesc nu se amestecă niciodată cu lămâie sau helas.

Comentarii
  1. cumnatel spune:

    sunt innebunit dupa ceaiul turcesc, mi-am cumparat ibrice si fac si acasa de cateva ori pe zi :))

  2. an0nim spune:

    ceaiu este specific turcilor si in orice colt de strada exista cineva carre savureaza acet ceai pe tot parcursul zilei

  3. adriana sonfa spune:

    ceaiul turcesc este ff bun se ppregateste in samovar sant doua ibrice unul peste altul cel mai bun ceai tucesc este dogus si aare o aroma deosebita ceaiul la turci se bea in tot timpul zilei dupa fiecare masa sau intre mese cu dulciuri turcesti sant ff bunee

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s